Facadebeklædning

Trænger din boligs facade til en forfriskning og en kærlig hånd fra dygtige tømrer? VBL Byg står klar til at hjælpe dig.

Facadebeklædning til nybyg eller renovering

En facadebeklædning eller gavlbeklædning kan anvendes ved både nybyggeri og kan også monteres på gamle bygninger i forbindelse af en renovering eller energioptimering af bygningen. 

Udvendig renovering med vedligeholdelsesfri facadebeklædning er i en stigende grad blevet mere normalt ved renovering af ældre huse. Huse der er velegnet til monteringen af facadebeklædning med, er huse med store- og flade facader.

En facadekonstruktion kan laves på mange forskellige måder. Man kan lave en sædvanlig facadebeklædning eller gavlbeklædning i træ, men der findes også mange andre former for facadebeklædning.

Med mere end 10 års erfaring med renoveringsprojekter har vi udført en lang række forskellige opgaver. Vi har altid en åben dialog med alle vores kunder for, at sikre vi opfylder alle dine ønsker og behov. Vi varetager alle opgaver, så du slipper for bekymringerne. Ved renovering af dit projekt, har vi tømrer, der er kvalificerede og uddannet, så du er sikker på at få det bedste resultat. 

Nogle spørgsmål?

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – typisk indenfor 24 timer.


  Gavlbeklædning

  Gavlen på dit hus er en bygningsdel der er meget udsat for både vind og vejr. Det er også en meget besværlig del at få malet, da der oftest minimum skal bruges stiger og stillads.
  Ved at få en ny gavlbeklædning beskytter du både huset mere mod vind og vejr. 

  Du gør det samtidig også nemmere for dig selv, ved at kunne skære ned på kravene ved vedligeholdelse, når den gamle gavl ikke kan mere. 

  Der findes mange forskellige alternativer til traditionel træbeklædning. Hos VBL Byg rådgiver vi dig med hvilken type gavlbeklædning plader der kan være de rigtige for jer.

  Vi står for hele processen - ingen bekymringer

  Ved renovering af ældre huse består arbejdet med ny facadebeklædning i, at lægter eller stolper monteres på den eksisterende facade. Mellem stolperne opsætter vi isoleringen, og udenpå isoleringen sættes et vindtæt lag, for at beskyttelse. Herefter monteres facadebeklædning.

  Overstiger facadebeklædningen visse mål, kan det være en ide at flytte vinduerne med ud, så man bibeholder æstetikken. Overstiger isoleringen og facadebeklædningen 250 mm, kræver det byggetilladelse fra kommunen. Uanset hvor stort laget med isolering og facadebeklædning er, så skal det indberettes til BBR.

  Vi hjælper dig igennem hele processen, fra valg af materiale, til hvad der skal indberettes til kommunen og BBR. For os er det vigtigt at du ikke er tvivl om noget som helst i bygningsprocessen. Står du med et nybyg eller en renovering så kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at fuldende dit byggeprojekt. 

  Gavlbeklædning
  facadebeklædning

  Hvorfor få en facadebeklædning?

  Har du lige købt hus, eller er du i tvivl om hvornår facaden sidst er blevet renoveret? Så kan det være den nuværende facade enten er for gamle og eventuelt har fået svamp eller at den ikke beskytter huset ordentligt. Er din facade i f.eks. træ og det ikke er blevet malet eller behandlet i flere år, så øger det markant risikoen for fugt og svamp.

  Kommer andelen af vand i træet op på 20% vil der opstå svamp som aktivt vil begynde og nedbryde træet. Det er umuligt at komme svampen til livs, og facade- eller/og gavlbeklædningen skal dermed udskiftes. Er beklædningen rådden eller fyldt med svamp beskytter det ikke resten af huset for fugt, vind og vejr. Det kan fører til beskadigelser af huset hvilket kan føre til større omkostningsfulde reparationer.

  Du skal ikke være nervøs for en facadebeklædning træ ikke kan holde, det kræver lidt vedligeholdelse som at det skal males hvert 3.-8. år, men hvis en træfacade bliver vedligeholdt, kan det holde i over hundrede år.

  Er du i tvivl om din gavlbeklædning eller facadebeklædning trænger til en udskiftning eller vedligeholdelse, så er vi klar til at hjælpe dig, du skal blot ringe på 71 74 58 95, send os en mail på kontakt@vbl-byg.dk eller udfyld vores kontaktformular. Så sørger vi for at dit hus er så sundt som dagen det blev bygget. 

  Vedligeholdelsesfri facadebeklædning

  Har du et ønske om en vedligeholdelsesfri facadebeklædning, så findes der flere muligheder. Man kan bl.a. anvende materialer som fibercement, beton og plastkomposit. Disse materialer er stort set vedligeholdelsesfrie, og kræver kun at blive rengjort engang imellem.

  Sammenligner du f.eks. med træ, vil dette materiale kræve langt mere vedligeholdelse. Det skal både olieres, males og evt. slibes med et par års mellemrum, for at holde en nogenlunde stand. Med en facadebeklædning i f.eks. beton eller mursten slipper du for dette.

  En 100% vedligeholdelsesfri facadebeklædning findes ikke, men med ovenstående materialer kommer du tæt på. Der kan danne sig alger og andet snavs på facaden, hvilket blot skal rengøres og vaskes væk med vand. Vi anbefaler ikke at bruge en højtryksrenser, da det kan skade facaden, og efterfølgende være mere modtagelig over for skidt og snavs. 

  Vi hjælper gerne med at finde den facade, der passer til dit hus. Hvis du har et ønske om at få en næsten vedligeholdelsesfri facadebeklædning, så rådgiver vi dig gerne til den bedste løsning.

  tilbygning
  facadebeklædning

  Levetiden på din facadebeklædning

  Levetiden på facadebeklædningen afhænger af hvilket materiale du ønsker, samt hvordan du vedligeholder det. Som udgangspunkt holder de fleste materialer minimum 25 år med den rigtige vedligeholdelse. Nogle materialer, såsom mursten og beton, kan holde i mange flere år.

  Med god vedligeholdelse sørger du ikke blot for, at det fortsat ser pænt ud. Du forlænger også levetiden på facaden. Træ vil som nævnt kræve en del mere vedligeholdelse, og derfor er det vigtigt, at du vælger et materiale, som der passer til dine ønsker.

  Facadebeklædning af højeste kvalitet

  Hos VBL Byg kan du være sikker på at få en facadebeklædning af højeste kvalitet. Vi har mere end 14 års erfaring med renovering og udskiftning af facader, og kan med garanti også hjælpe med din opgave. 

  Vi lytter altid til dine ideer og ønsker, men rådgiver dig også med vores faglige ekspertise. Sådan sikrer vi, at du får det ønskede resultat, som du går og drømmer om. Du kan være sikker på, at facadebeklædningen bliver monteret korrekt, og med den rigtige vedligeholdelse, holder det også i mange år frem.

  Kontakt os i dag, og få et uforpligtende tilbud på din opgave.

  facadebeklædning

  Høj kundetilfredshed

  Med det store ansvar vi har som tømrer, prioriterer vi din tilfredshed meget højt. Vi giver alle vores kunder god service og gode resultater.

  Selvom vi næsten aldrig laver fejl, så kan der ske fejl til tider, men for at sikre dig hvis der imod alt forventning skulle ske en fejl, så har vi allieret os med Tryg som dækker op til 10.000.000 ved dit renoveringsprojekt hos os. For os er det vigtigt at du er i gode hænder hos os og hos vores samarbejdspartnere. 

  Dine fordele:

  Tømrer

  Kontakt os allerede i dag

  Ring til os i dag på telefon 71 74 58 95, send os en mail på kontakt@vbl-byg.dk eller udfyld vores kontaktformular.
  Så vender vi tilbage indenfor 24 timer.

  Vores beliggenhed

  Kontaktinfo